Search

Winkelmand

Blog

Park BBQ 5 september

Lokaal ondernemerschap met Park BBQ

Horeca, muzikanten én evenementen hebben door alle restricties van de Corona veel uitdagingen. Maar dat niet alleen ook de lokale boeren en ondernemers hebben minder afzet en dus een omzetverlies in de laatste maanden. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten hebben een aantal ondernemers in Zwolle en zeer nabije omgeving de handen (op afstand) ineengeslagen om samen een Corona-proof Park BBQ te organiseren op 5 september.

Lokale ondernemers en de inwoners van de wijk aan elkaar verbinden

“Verbinding zoeken en lokale ondernemers stimuleren, is iets dat wij altijd al belangrijk vinden. Maar zeker in tijden van Corona is dit belang nog groter geworden. Vanuit deze visie en missie hebben wij contact gezocht met lokale ondernemers om gezamenlijk een Park BBQ te organiseren. Met de professionele Grill Meisters van Serious Hot Fools, het (h)eerlijke en lokale vlees van Overesch Ecologische Landbouw, Tuin Salland en Boer Pelleboer hebben wij een concept bedacht die de wijk ook in tijden van Corona met elkaar verbindt. Zij het op gepaste afstand. Want die afstand mag geen spelbreker zijn. Daarnaast hebben wij de lokale muzikant Henri Nuyen bereid gevonden om de muzikale omlijsting van de Park BBQ te verzorgen. Een echt lokaal initiatief waarin verbinding centraal staat.” Aldus Gerben Eshuis (eigenaar Bistro de Stadshoeve).

Corona-proof BBQ

Wat moeten we verstaan onder een Corona-proof BBQ? En hoe voorkom je dat mensen toch te dicht bij elkaar komen? Dat zijn vragen waar de initiatiefnemers zich natuurlijk over gebogen hebben. Samen met Park de Stadshoeve wordt er,  op het ruim opgezette park, een ruimte gereserveerd voor eetplekken waar voldoende afstand tussen zit. Er is besloten tot het introduceren van twee tijdsloten met een tussenpauze van een half uur om massale wisselingen en contact te voorkomen. Daarbij ontvangen alle tafels een eigen box met broodjes en salade. Hierdoor wordt onderling contact verminderd. Per tijdslot is er maar beperkte zitplek dus reserveren is ten zeerste aan te raden.

Vermaak van de ouders en speelpret voor de kinderen

De coronaregels schrijven voor dat de mensen op het terras én binnen in de Horeca op hun plek moeten blijven zitten. De kinderen natuurlijk uitgezonderd. Daarom wordt er speciaal voor de kinderen een springkussen neergezet en zullen er oud-hollandse spelletjes zijn. Bij een hittegolf zal er tevens voor waterverkoeling gezorgd worden en uiteraard kunnen de kinderen spelen in het speelkasteel, de speeltuin en de waterspelen van Park de Stadshoeve. De ouders hoeven zich ondertussen niet te vervelen want er zal een gezellige muzikale omlijsting verzorgd worden door Henri Nuyen.

Samenwerking zorgt voor verbinding tijdens Corona

De Park BBQ in Stadshagen (Zwolle) kan alleen tot stand komen door de nauwe samenwerking van de lokale ondernemers. Gerben: “Waar festivals afgelast worden en je minder grote groepen mag ontvangen, moet je als ondernemer de kracht van samenwerking opzoeken. Daarom ben ik zo blij dat ik deze fantastische lokale ondernemers samen willen werken aan een Park BBQ waar we de wijk en de inwoners in de wijk ook in deze bijzondere tijd samen kunnen brengen. Voor een unieke ervaring op afstand die de mensen toch met elkaar verbindt.”

Reserveren voor jouw Park BBQ plekje?

Het reserveren staat alleen open voor de tijd dat er nog voldoende zitplek is. Reserveer snel jouw plekje via www.bistrodestadshoeve.nl/parkbbq.