Search

Winkelmand

Blog

Gerben en Petra Eshuis

Bistro Terugblik Januari 2021

Wij gaan dit jaar iedere maand terug blikken op wat wij allemaal voor activiteiten hebben ontplooit en hoe het met onze bistro gaat. Want wij zitten niet stil en wij willen je graag laten weten wat ons bezig houdt!

Kinderen thuis & plannen maken voor 2021

Dit jaar ben ik privé gestart met een weekje Zandvoort met mijn gezin. Even uitwaaien, het hoofd leegmaken en ook plannen bedenken voor de nabije toekomst. Want alleen met een leeg hoofd kan je kansen zien en een plan opzetten voor de toekomst. Eens ik weer thuis was kon ik dan ook beginnen met het opzetten van alle ideeën en initiatieven, natuurlijk nog wel met de kinderen thuis.

Eten thuis bezorgen evalueren

Natuurlijk is 2021 gestart met onzekerheid, maar tegelijkertijd ook hoop. Want de lockdown zou tot en met 19 januari duren en wij hadden de stille hoop dat we jullie daarna weer mochten ontvangen bij onze Bistro in Zwolle. Misschien tegen beter weten in… want er kwam zelfs een strengere lockdown en een avondklok. Maar des al niet te min proberen we positief te blijven en de hoop erin te houden. Natuurlijk zijn wij vorig jaar in maart begonnen met het thuisbezorgen van het eten. Eerst leverden wij alleen koud en met de juiste materialen konden wij ook starten met het thuisbezorgen van warm eten.

Met ons team hebben wij begin januari een evaluatie gedaan op het vreemde jaar 2020. De cijfers zijn doorgenomen, maar dat niet alleen. Alle recensies en reacties van jullie als gast en recensies van bestellingen zijn behandeld. Wij kwamen tot de conclusie dat onze gerechten voor thuisbezorgen niet altijd goed tot haar recht kwam. Daarom hebben wij kleine aanpassingen gedaan op de verpakkingen, volumes maar ook de communicatie gedaan. En wat is het dan heerlijk om jullie positieve reacties te zien en te merken dat bij 95% van alle bestellingen aan het eind van januari een score van 4 of hoger gegeven wordt. Wil jij ook ons eten uittesten? Bestel het via onze website!

Liefde Rondbrengen in Zwolle

Een van de ideeën die ik kreeg was het valentijnsweekend. Dit jaar valt valentijnsdag op een zondag en normaal hebben wij alle tafeltjes dan wel vol in onze Bistro. Toch is dit jaar deze dag van de liefde belangrijker dan ooit te voren. In een tijd waarin wij veel alleen zijn is het fijn om de liefde te vieren of om te horen van anderen dat iemand om je geeft. Samen met de chef, mijn team en Bianca van Felius van RUMR Marketing hebben wij gekeken naar de mogelijkheden, gerechten, activiteiten, communicatie en kansen om dit jaar Valentijn groots aan te pakken. Een krachtig staaltje teamwerk waarmee we weer bewijzen hoe gemotiveerd ons team is er ondanks de situatie een mooie tijd van te maken. Mijn complimenten voor hun inzet en ideeën!

Het begon met een idee voor een Valentijn diner@home, maar wij wilden ook graag verbinding toevoegen. Daarom zijn wij via Social media op zoek gegaan naar een Zwolse band voor het opnemen van een intiem en online huiskamerconcert. Er kwamen veel aanmeldingen binnen en uiteindelijk hebben wij de samenwerking gevonden met de Zwolse Band De Huysband. Zij hebben een intiem en romantisch huiskamerconcert opgenomen welke wij in de valentijnboxen voegen zodat iedereen die de box besteld kan genieten van muzikale omlijsting. Je steunt met een aankoop van onze box dus niet alleen ons als Horeca, maar ook deze artiesten. Zij krijgen namelijk per verkochte box een vast bedrag. Hoe meer er besteld wordt hoe meer wij kunnen doneren! Heb jij nog niet besteld? Bestel dan snel via onze Valentijn Actiepagina! Wij brengen de boxen op zaterdag 13 februari en zondag 14 februari rond in heel Zwolle en je kan de box ook afhalen bij onze Bistro in Stadshagen.

Influencer samenwerking

Omdat wij de valentijn boxen in heel Zwolle bezorgen wilden wij ook een groot bereik met deze heerlijke en biologische valentijnboxen. Daarom zijn wij een samenwerking gestart met drie influencers namelijk: Alja van der Wal-Dragnovic, Marlies Huisman en Marit van Glutenvrij. Want ja onze gerechten kunnen wij ook 100% glutenvrij of lactosevrij leveren! Een samenwerking die ons energie geeft en waar wij ook weer bekendheid mee krijgen.

Pannenkoekenwedstrijd en wijzigingen in het menu

Je merkt het we zitten niet stil… maar dit was nog niet alles. Er loopt namelijk een samenwerking met Doomijn kinderopvang voor een pannenkoekwedstrijd voor de kinderen die noodopvang gebruiken. Wij zijn hierbij de jury en geven een mooi diner weg onder de winnaars van deze pannenkoekenwedstrijd. We hebben ook nog wat aanpassingen in ons menu gedaan. Zo is de zalm vervangen door een visstoof en hebben wij onze lunchproeverij toegevoegd aan het thuismenu. Nog meer om van te smullen!

Warme chocolademelk

Wist je trouwens dat je gewoon bij ons kan afhalen als de kinderen aan het spelen zijn in de speeltuin bij onze Bistro? Veel van jullie wisten ons op zondag 31 januari te vinden. Het was een prachtige zonnige dag en er waren veel kinderen die hun energie aan het uitrazen waren. Wij hebben veel van de bezoekers aan het park mogen verblijden met warme chocolademelk. Maar ook de warme koffie, broodjes en andere afhaalgerechten werden deze dag goed ontdekt! Heb jij al eens afgehaald?

Dicht(bij) in Februari?

Wij moeten helaas de hele maand februari dicht blijven voor bezoek, maar wij hopen dat we toch dichtbij zijn in Februari. Bestel gerust op onze website! En lees jij deze blog nog voor zaterdag 13 februari 2021? Bestel zeker jouw valentijnbox bij onze Bistro, want een heerlijk 3-gangen-menu voor slechts 24,50 per persoon wil je toch zeker niet aan je voorbij laten gaan? Zien wij je ook weer terug in Februari?

Gastvrije groet,

Gerben Eshuis