Search

Winkelmand

Blog

Gerben & Petra Eshuis

Bistro Terugblik februari 2021

Wat is de tweede maand van 2021 ontzettend snel voorbij gegaan. Een maand met uitersten qua weer, een maand vol met liefde, kansen, maar ook met pijn door vandalisme bij onze Bistro en het Park. Je snapt een maand die kort was, maar waarin veel is gebeurd.

Liefde rondgebracht in de wijk

Laten we de terugblik starten met een terugblik op de liefde. 14 februari was natuurlijk valentijnsdag en in januari waren we begonnen met de communicatie rondom valentijnsdag en onze heerlijke 3-gangen-diners die we thuis gingen bezorgen. In totaal hebben wij 200 gasten in Zwolle mogen verblijden met een heerlijk Bistro Valentijnspakket met natuurlijk een biologisch menu. Voor deze valentijnsactie hadden wij in de promotie een samenwerking gezocht met drie bekende Influencers uit Zwolle. Alja van der Wal (@ouapc), Marlies Huisman (@marlieshuisman) en Marit (@glutenvrij) hebben voor ons de dinerpakketten gepromoot en hier hebben wij prachtige foto’s van gekregen. Bekijk een paar foto’s hieronder en geniet nog weer een beetje met ons mee!

Sneeuwpret

Maar naast de warmte van liefde tijdens valentijnsdag hebben we ook van een heerlijke en mooie koude periode mogen genieten afgelopen maand. Met een dikke laag sneeuw begon de maand februari natuurlijk bomvol sneeuwpret. Ik hoop dat jullie net als ik enorm genoten heb van deze mooie laag sneeuw die we natuurlijk al lange tijd niet meer gehad hadden. Met de kinderen ben ik wel 100 keer de bult afgegleden met een slee en een eigengemaakt snowboard (van een oud skatebord)! Wat een verwelkome pret zo tijdens de lockdown!

Ijspret

En na de sneeuw konden we ook nog eens volop genieten van een weekend schaatspret. Ook het water bij Park de Stadshoeve was goed dichtgevroren en daar werd door veel kinderen (en hun ouders) lekker op geschaatst. Natuurlijk mocht in deze koude periode een heerlijke kop warme chocolademelk (met slagroom) niet ontbreken en gelukkig wisten jullie ons dan ook goed te vinden. Ook onze speciale Koek & Zopie actie en de warme chocolade melk vonden gretig aftrek bij alle actieve schaatsers, sleeërs, wandelaars en alle andere bewonderaars die dankbaar opwarmden met onze lekkernijen tijdens deze koude periode.

En ondanks het feit dat het ijs niet altijd perfect was, lieten wij ons niet weerhouden van een heerlijk schaatstochtje en lieten we allen massaal onze kinderen kennismaken met dit prachtige natuurverschijnsel. In de slootjes in de wijk, of toch maar even naar de omgeving van giethoorn of het veluwemeer. Even de kop leeg maken en genieten van de koude wind! HEERLIJK! Arjan Alderliesten van www.jestaaterop.nl heeft dit moment ook prachtig vastgelegd zie onderstaande foto!

foto gemaakt door Arjan van www.jestaaterop.nl

Van – 15 naar lente in een week tijd

Waar we de ene week nog op de schaats stonden in de wijk, zaten we een week later op te warmen in de zon, want het weer was wel heel erg omgeslagen. En van schaatsers naar een speeltuin vol kinderen en natuurlijk mensen die een lekker ijsje kwamen ophalen. Nederland is en blijft een mooi en bijzonder land qua weer. En wat mooi om te zien dat iedereen lekker op de bankjes in het park zat. Zich natuurlijk netjes houdend aan de geldende maatregelen. Maar ook wel een pijnlijk momentje voor ons, want wat hadden we graag ons terras open gezet om jullie te ontvangen. Maar het mag nog niet… dus nog even doorbijten…

Pijn door vandalisme bij onze bistro en het park

En als we het dan toch hebben over pijn… naast de pijn in ons hart dat we je niet konden verwelkomen op het terras hebben een paar vandalen besloten ons park & de bistro te grazen te nemen. Het is je wellicht niet ontgaan. Maar het hele interview bekijk je op de website van de Stentor. De wintertuin die ik had opgezet om je in de wintermaanden te ontvangen (wat door Corona niet meer kon) is hierbij ook stuk gemaakt. De politie is hier nog druk mee, en we hebben goede foto’s van de daders. We verwachten dat we hier begin maart toch resultaat mee kunnen boeken. Maar we moeten nog even geduld hebben.

Pannenkoekenwedstrijd

Je merkt al dat deze terugblik vrij uitgebreid is… maar we zijn nog niet klaar met de terugblik. We hebben namelijk ook een pannenkoeken wedstrijd georganiseerd met Doomijn kinderopvang. In totaal waren er 63 inzendingen voor deze pannenkoeken wedstrijd en Bistro de Stadshoeve was één van de juryleden. Het was een hele klus om de mooiste eruit te kiezen, maar het is gelukt. De winnaar is blij gemaakt met een dinerbon t.w.v. €100,- voor het hele gezin bij onze Bistro.

Rondje Stadshagen

In februari lanceerden twee Stadshagenaren Hans & Maria een prachtige route in de wijk. Deze hebben wij als Bistro verder met hen ontworpen en de prachtige wandelroute met weetjes kan je nu voor €5,- kopen bij onze Bistro. Als je de kaart koopt kan je ook nog eens gebruik maken van een lekkere lunchdeal of takeaway koffie met gebak voor onderweg. Heb jij de route nog niet gelopen? Kom dan zeker langs bij onze take-away en schaf de wandelkaart met takeaway deal aan. Vele wijkgenoten gingen je al voor én binnenkort volgt een artikel in de Vinexpress over dit initiatief.

Wat gaat er in maart komen?

En dan tot slot even een korte vooruitblik op deze nieuwe maand. Maart wordt voor ons een spannende maand. Want de vraag blijft… mogen we misschien weer open? Ook gaat de wintertuin weer weg. Wat ontzettend jammer dat we zoveel moeite hadden gedaan voor een prachtige tent en dat we er geen gebruik van hebben kunnen maken door de maatregelen. Ook zijn wij ondertussen begonnen voor pasen waarbij we in ieder geval een thuisoptie zullen aanbieden en we hopen dat we je ook bij ons park weer mogen verwelkomen. Maar dat is afwachten voor iedereen. Daarnaast zullen wij een nieuwe kaart en bestelmodule op onze website lanceren. Dus houdt onze socials en website in de gaten wat er gaat veranderen. En tot slot organiseren wij een heerlijke virtuele bierproeverij samen met andere lokale ondernemers op 13 maart waar we binnenkort ook meer over gaan vertellen.

Genoeg om naar uit te kijken. Laten we zorgen dat we ook deze maand weer een groot succes ervan gaan maken.

Gastvrije groet,

Gerben Eshuis