Search

Winkelmand

Blog

Werken bij Bistro de Stadshoeve

Werken bij Bistro de Stadshoeve

Bistro De Stadshoeve is gevestigd op een mooie plek in het park De Stadshoeve. “Dit pand”, vertelt eigenaar Gerben Eshuis, “heeft een bijzondere historie, het was van origine een boerenerf.” Het horecabedrijf biedt een compleet pakket: van koffie tot lunch en van diner tot arrangementen, vergaderingen en kleinschalige feesten. En: voor de deur is een speeltuin. Ook dat brengt veel variatie en gezelligheid met zich mee. Dat maakt het ook zo leuk om te werken bij Bistro de Stadshoeve.

Afwisselend werk bij Bistro de Stadshoeve

gerben eshuis “Als je van afwisselend werk houdt”, aldus Eshuis, “dan ben je hier op het goede adres.” Ook in de horecabranche is het tegenwoordig lastig om voldoende personeel te vinden. Eshuis: “De Stadshoeve is een kleinschalig bedrijf. Als er iemand vertrekt, raakt dat je bezetting meteen. Het is na de coronapandemie steeds drukker geworden, dus De Stadshoeve kan wel wat extra handjes gebruiken.” Op de website staan de vacatures.

Eshuis begon vijf jaar geleden met De Stadshoeve. “Ik ben wijkbewoner en was vrijwilliger voor het park. Eerder werkte ik buiten de horeca als adviseur, al had ik wel de hotelschool gedaan. Het begon daarom te kriebelen om in hartje Stadshagen dit bedrijf te beginnen.”

De Stadshoeve heeft de coronaperiode overleefd. Eshuis is blij, dat hij iedereen aan het werk kon houden. Er zijn veel maaltijden thuisbezorgd. Eshuis pakte zijn functie als adviseur weer een tijdje op. Gerben Eshuis houdt van de interactie met de gasten. “Werkelijk allerlei mensen komen hier voor hun kopje koffie, een lunch of diner, vergaderingen, barbecues, arrangementen en kinderfeestjes.”

Mooie producten Om mee te werken

Gerben vertelt, dat hij met mooie producten werkt en dat die op een fraaie manier worden gepresenteerd. “Viermaal per jaar hebben we een nieuwe menukaart, die veelal op de seizoenen is gericht.” De Stadshoeve werkt veel samen met lokale partners, die biologische producten leveren. Bistro de Stadshoeve is het eerste restaurant van Overijssel met een EKO-keurmerk. Dat houdt in, dat 80 tot 100 procent van de gerechten biologisch zijn.

“Je leert er veel van” een leuke bijbaan in de bediening

lisa arkes - Bediening Bistro de StadshoeveLise Arkes werkt in de bediening. De leerling van 5vwo, die in de wijk Stadshagen woont, werkt er sinds bijna anderhalf jaar zeer regelmatig. “In de vakanties werk ik zo’n vijf dagen per week, anders vooral in het weekend. Het bevalt me heel goed. Ik zou het wel leuk vinden om een horeca-opleiding te doen en zelf een horecabedrijf te hebben.”

Lise geniet van van het contact met de gasten. “Er komen hier ook veel gezinnen met kinderen, dat is heel gezellig. Als er groepen zijn, vind ik het mooi om te werken. Bovendien hebben we een fijn team met veel jonge mensen. We ondernemen regelmatig leuke activiteiten met elkaar.”

Bijkomend voordeel vindt zij, dat zij veel leert van het horecavak. “Je weet steeds beter hoe je iets moet oplossen als er iets aan de hand is.” Zij zou het wel mooi vinden als er wat mensen in de bediening en de keuken bij komen. “Er is bijna altijd plaats.” Werken bij Bistro de Stadshoeve is echt voor iedereen leuk én leerzaam.

Dynamisch werk en veel werkplezier

frederiek van oosten - Chef bedieningFrederiek van Oosten, chef bediening, werkt er nog maar een paar maanden. “Ik heb al wel elf jaar ervaring in de horeca. Ik had zin in een nieuwe uitdaging en die heb ik hier gevonden. Ik heb er een goed gevoel bij.” Zij zorgt er vooral voor dat alles op rolletjes loopt voor de gasten. “Over het algemeen houd ik mij bezig met de bezetting op de werkvloer, zodat alle medewerkers op de juiste plek actief zijn. Ik bewaak het overzicht. Soms is wel passen en meten gezien de krapte op de arbeidsmarkt.”

Frederiek geniet van de dynamiek. “Elke dag, zelfs elk kwartier, kan de situatie anders zijn. Ik vind het fijn om het de gasten naar de zin te maken. Dat zorgt voor veel werkplezier. We hebben veel te bieden. De speeltuin voor de deur geeft een meerwaarde.”

 

Gezelligheid, waardering én lokale producten

rutger rodenberg - Bistro de Stadshoeve

Rutger Rodenberg is de chef-kok van De Stadshoeve en werkt er inmiddels vijf jaar. “Wij bieden een compleet scala, we doen in principe alles.” Ook Rutger geniet van de gezelligheid met de gasten en het werken met lokale producten. “We kijken steeds naar de seizoenen voor het samenstellen van de menukaart. Het is fijn als gasten waarderen wat je doet.” Hij houdt ervan om nieuwe gerechten uit te proberen. “Dat doe ik vaak thuis en neem die ideeën mee naar het werk. Er wordt echt een beroep gedaan op je eigen fantasie.”

Extra hulp in de keuken nodig

Hij kan eveneens wel wat hulp gebruiken. “We hebben niet genoeg bezetting in de keuken, daar mogen echt wel mensen bij.” Bistro De Stadshoeve is gevestigd op een bijzondere fraaie plek. In park De Stadshoeve is een wandelroute uitgezet, waarbij veel informatie over vroeger tijden wordt verstrekt. In De Stadshoeve is een maquette, die kasteel Werkeren toont die vroeger op deze locatie heeft gestaan. Daarna of tussendoor is het goed toeven bij bistro De Stadshoeve.

Ook werken bij Bistro de Stadshoeve?

Denk jij na het lezen van dit artikel. JA! Daar wil ik werken! Bekijk snel onze openstaande vacatures.