Search

Winkelmand

Blog

Serre Bistro de Stadshoeve Zwolle

Bistro de Stadshoeve blijft groeien

Het is alweer een jaar geleden dat we uit de Corona Lockdown kwamen. Een bijzondere en ook heftige periode voor ons als horeca locatie in Zwolle. Gelukkig lijkt alles weer normaal en de tijd vliegt voorbij. Feestjes worden weer volop gevierd (en ingehaald). De mensen gaan weer uit eten en weten ons gelukkig weer te vinden en ook de borrel wordt misschien wel uitbundiger gevierd dan in de periode pre-corona. Kortom iedereen geniet weer en dat vinden wij fijn om te zien. Tijd om jullie mee te nemen in dit artikel waarin wij jullie laten zien waar wij mee bezig zijn geweest en wat er afgelopen jaar allemaal gebeurd is bij onze Bistro.

Groei van de wijk & bistro de stadshoeve

De wijk Stadshagen groeit met de dag. Nieuwbouwwoningen in de Tippe zijn ondertussen al bewoond en ook de woningen bij Breezicht worden opgeleverd. Logischerwijs vraagt de groei van de wijk ook om een groei van ons als Bistro. Zeker omdat wij op een prachtige locatie bij Park de Stadshoeve gevestigd zijn weten steeds meer mensen onze Bistro te vinden. Nu alles weer normaal lijkt durfden we afgelopen najaar de stap te zetten om te ‘verbouwen’. In kleine stapjes durfden we het aan om de Bistro mooier en beter te maken. Want ja ook de financiën moeten er wel voor zijn om te verbouwen.

Serre bij Bistro de Stadshoeve

In het najaar van 2022 hebben we een nieuwe serre gerealiseerd aan de zijkant van onze Bistro. Deze is volledig via Airco verwarmd. Na de oplevering van de Bistro was het even zoeken naar de juiste manier om de serre comfortabel warm te krijgen. Na een korte worsteling om het gewenste klimaat (ook bij -7 buiten) te bereiken, is het ons gelukt om de juiste temperatuur te kunnen garanderen. Hiervoor bleek het nodig om zwaardere airco-units te plaatsen. Deze prachtige lichte en afgezonderde plek blijkt een mooie aanwinst. Er komen tenslotte al veel verzoeken binnen voor feestjes, lunches en diners in deze mooie nieuwe serre. Om voor ons personeel een logische routing te creëren is er nog een uitbreiding gemaakt met een deur in de Bistro. Kom je ook een keer langs en kom je genieten in onze serre?

Efficiëntie in de keuken en afscheid van onze chef

Laten we beginnen met het minder goede nieuws voor ons. Onze chef Rutger heeft ons namelijk verlaten nadat hij 5,5 jaar voor ons heeft gewerkt. Hij heeft ervoor gekozen om in een andere sector aan de slag te gaan. Voor ons een enorm gemis, maar we wensen hem natuurlijk heel veel succes in zijn nieuwe baan. Ondertussen hebben wij de vacature voor chef weer opgevuld en onze nieuwe chef zal zichzelf binnenkort via een interview aan jullie voorstellen. Dat de keuken het hart van onze Bistro is kan je wellicht raden, daarom hebben we de keuken aangepakt en geoptimaliseerd. Hierdoor is elke m2 optimaal benut en ingedeeld en kunnen we beter en efficiënter werken in onze keuken. Qua materieel dus goede investeringen gedaan om jou als gast beter te kunnen bedienen.

De uitdaging van onze Bistro

Wellicht zal dit stukje niet heel verrassend zijn, maar wij staan voor een behoorlijk grote uitdaging in deze periode. Deze uitdaging heeft te maken met een te kort aan personeel (meer gasten vraagt om meer personeel) én stijgende grondstofkosten. Wij proberen lunchen en dineren onze Bistro betaalbaar te houden voor iedereen, daarom zijn wij altijd puzzels aan het leggen. Waar wij geen concessies in doen is het feit dat wij 80-100% biologische gerechten serveren. Wij gaan niet voor goedkopere alternatieven van grondstoffen die niet biologisch zijn. Het is onze missie om biologisch en (h)eerlijk te genieten. Lijkt het je mooi om bij te dragen aan onze missie in bijvoorbeeld de bediening of keuken? Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op.

Kom je deze lente ook genieten in onze Bistro?

Wij staan klaar om jou ook deze lente en zomer te bedienen. Zeker met het lekkere lentezonnetje hebben we al mooi kunnen proefdraaien en met onze prachtige serre is het ultiem genieten van deze lentezon, ook als de wind misschien soms wat koud is. Kom jij ook deze lente een lekkere lunch, diner, borrel nuttigen bij onze Bistro? Of ben je op zoek naar een mooie locatie voor jouw feestje in Zwolle? Neem gerust contact met ons op over de mogelijkheden.