Search

Winkelmand

Blog

Mei terugblik 2021

Bistro terugblik Mei 2021

Op het moment van het schrijven van deze blog is het alweer 10 juni. We zijn alweer bijna halverwege de maand, maar toch wil ik graag met je terugkijken op de afgelopen maand. Want wat is er veel gebeurd. Het was voor mij een maand van vooruit kijken en hopen op veel zonnestralen. Lees je mee?

Regen, regen en aan het eind een zonnestraaltje

Je kan je voorstellen dat wij erg blij waren dat wij het terras weer mochten openen in mei… des te groter de teleurstelling toen het weer in de maand mei dacht… wacht nog maar even. Want het was een maand vol regen, kou en lege terrassen. Tót de 28e mei en wat waren wij en ook heel Stadshagen hieraan toe. Het laatste weekend van de maand mei liep heel Stadshagen uit en ons team moest alle schouders eronder zetten om jullie te laten genieten van een welverdiend terrasje na zo’n lange tijd. Wat ben ik dan ook ontzettend trots op mijn team en hun flexibiliteit ook als wij hen met slecht weer eerder naar huis moesten sturen. In ieder geval hebben wij en ook jullie aan het eind van de maand mogen genieten van de opening van de terrassen.

Altijd genieten van ons terras – weer of geen weer

Als er iets is dat wij afgelopen jaar hebben geleerd is het flexibel te zijn en te denken in mogelijkheden. Zoals je misschien hebt gezien hebben wij de parasols namelijk niet terug gezet na het verwijderen van de wintertuin. Wij willen namelijk een structurele oplossing voor het kunnen ontvangen van onze gasten of het nu regent of dat de zon schijnt. Zo hopen wij je dat wij je kunnen ontvangen in lente, zomer, herfst en misschien zelfs een stuk in de winter. Er wordt namelijk een mooie flexibele terrasoverkapping gemaakt. Een structurele oplossing die we hoopten te kunnen openen begin juni. Helaas heeft Corona gezorgd voor een vertraging in de levering en plaatsing, maar we hopen in de week van 14 juni deze flexibele overkapping in gebruik te nemen.

Moederdag en vaderdag

In de maand mei hebben we voor moederdag weer flink uitgepakt. In heel Zwolle hebben wij heerlijke ontbijtjes en lekkernij boxen rondgebracht. Vele blije gezichten mochten we verrassen met alle lekkers. Maar ook papa gaan we natuurlijk niet vergeten. Naast een spontaan terrasbezoekje hebben we voor vaderdag iets gaafs geregeld. Een heerlijke en stoere Vaderdag BBQ die je zowel kunt afhalen om thuis te grillen of die je kan nuttigen op ons terras. Wij hebben hiervoor mooie houten plankjes ingebrand. Deze plankjes kan je aan papa geven op vaderdag in de ochtend zodat je niet met lege handen aankomt. Dit plankje bezorgen wij de komende weken natuurlijk gewoon bij je thuis. Op vaderdag kan je vervolgens jouw BBQ-pakket afhalen, of als je een tafeltje gereserveerd hebt kom je op het terras genieten van de BBQ. Bestel jij ook snel jouw vaderdag BBQ voucher? Je kunt bestellen tot en met zaterdag 19 juni 2021 12:00 uur.

langverwachte versoepelingen

Op 28 april mochten we het terras open doen van 12:00 tot 18:00. Natuurlijk niet ideaal, maar we waren er al heel blij mee. Beter dan niets. Maar in de maand mei kwam ook nog eens het goede nieuws dat we vanaf 19 mei open mochten tot 20:00 uur! Dit maakt het iets makkelijker om te dineren en meer mensen te ontvangen. Vanaf begin juni mogen we zelfs open tot 22:00 uur en mogen we ook weer mensen binnen ontvangen. Om iedereen te laten genieten van onze biologische lekkernijen hebben we de openingstijden aangepast. Iedereen is welkom vanaf 10:00 uur in de ochtend. Op maandag tot en met woensdag gaan we om 20:00 uur dicht. Op donderdag tot en met zondag zijn we tot ongeveer 21:30 open. Natuurlijk wel afhankelijk van het weer en de drukte of wij je een plekje kunnen geven op ons terras of in onze Bistro.

NL doet op Park de Stadshoeve

Wij zijn met onze Bistro gevestigd op Park de Stadshoeve. Een Stichting die afhankelijk is van vrienden, subsidies en natuurlijk vrijwilligers. Daarom hebben wij tijdens NL ook nog even de handen uit de mouwen mogen steken. Van het scheppen van zand naar de hummelhoeve en het speelkasteel. Onkruid wieden en schaduwdoeken in de hummelhoeve ophangen en ga zo maar even door. Vanuit de Bistro hebben wij nog nieuwe tractors en loopauto’s aangeschaft voor Park de Stadshoeve zodat de kinderen lekker kunnen spelen in de speeltuin. Natuurlijk hopen we dat iedereen er voorzichtig mee omgaat en data het langer heel blijft. En bij deze ook meteen de oproep: Heb jij nog buitenspeelgoed liggen die je niet meer gebruikt? Doneer het bij onze Bistro en wij zorgen dat het speelgoed bij Park de Stadshoeve terecht komt. Hier ga je zeer veel kindjes blij mee maken!

Mogen wij je ook in juni verwelkomen?

Al met al was de maand mei een maand van ondernemen, mogelijkheden ontdekken en vooral samenwerken. We hebben eindelijk weer even mogen “buitenspelen” en ook gasten mogen verwelkomen. Zeker nu wij in de maand juni ook weer mensen binnen mogen ontvangen én wij op het terras een overkapping gaan krijgen hopen we nóg meer mensen te mogen ontvangen. Zien wij jou binnenkort ook bij onze Bistro? Reserveer alvast je tafeltje online! Zo weet jij zeker dat jij kunt genieten van onze Biologische lekkernijen.