Search

Winkelmand

 

Blog

Overesch ecologische landbouw

Leverancier – Landbouw van Overesch

‘‘Boeren in harmonie met de natuur’’

Dat is het credo van Overesch. In 1994 is Overesch van de gangbare productie methode met de akkers overgegaan naar de biologische manier van produceren. Ze zagen de vruchtbaarheid van de grond zienderogen achteruit gaan en werden steeds meer afhankelijk van het gif van bestrijdingsmiddelen en van genetische manipulatie (Gentech). Ook de enorme macht die een handvol multinationals in de landbouw en voeding heeft, bracht Overesch aan het denken. Dit is niet de wijze hoe zij willen boeren. Overesch staat voor ecologische landbouw. Overesch boert graag met meer aandacht voor onze dieren, de natuur, het milieu en dus ook voor de mens. Zij hechten enorm veel waarde aan dierenwelzijn en hebben in 2002 de logische stap genomen om ook met onze varkens over te gaan naar het biologisch systeem.

Varkenshouderij en akkerbouw / groententeelt

Ons gemengd bedrijf bestaat uit een varkenshouderij met daarnaast akkerbouw en groententeelt. Onze dieren en gewassen hebben meer vrijheid en krijgen geen kunstmatige voedingsmiddelen binnen. Op onze akkers verbouwen we vijf verschillende groenten. Ieder jaar schuiven die een akker door. En onze varkens kunnen naar hartenlust genieten van onze beroemde modderpoel en liggen prinsheerlijk op uw komst te wachten in de skybox. Wanneer komt u kijken, we zitten nabij station Heino.

Ook biologisch eten proeven?

NIeuwsgierig naar het smaakverschil? Reserveer snel een tafeltje bij onze Bistro en kom genieten van biologische gerechten van o.a. Overesch!

Sorry, the comment form is closed at this time.