Search

Winkelmand

 

Blog

Gerben Eshuis - Bistro de Stadshoeve - Zwolle

Terug naar de boerderij met Gerben Eshuis

Gerben Eshuis, eigenaar van Bistro de Stadshoeve, zal je geregeld aantreffen in de wijk. Gerben woont namelijk in Stadshagen en is daarom ook vaak op het voetbalveld te vinden met zijn kinderen. Omdat wij je graag laten kennismaken met Gerben een interview met deze ondernemende Bistro eigenaar in Zwolle!

Mijn passie voor ondernemen en interactie gecombineerd

Terwijl Gerben zijn laptop openklapt en plaatsneemt voor het interview zien wij al dat deze bezige bij een ondernemend type is. In juni 2017 heeft Gerben Eshuis de stap gezet om Bistro de Stadshoeve te openen op Park de Stadshoeve. Gekeken naar zijn laatste studie Master Bedrijfskunde aan de RUG misschien een beetje vreemde zet… maar als je doorvraagt ontdek de waarom Gerben zo enthousiast is. “Ik ben opgegroeid op een boerderij in Diffelen (gemeente Hardenberg) en in mijn jeugdjaren gewerkt bij restaurant “de Gloepe”, gevestigd in een oude boerderij. Na mijn opleiding aan de Hotelschool besloot ik eerst door te studeren en ervaring op te doen in het bedrijfsleven, maar mijn droom om eigen restaurant/bistro te starten bleef altijd bestaan. In 2017 was het eindelijk zover, na lange voorbereiding kreeg ik de kans om op een bijzondere locatie in stadshagen, waar ik zelf al ruim 15 jaar woon, een eigen horeca te starten. Een laagdrempelige, gezellige Bistro waarin ruimte, natuur en biologisch eten centraal staat. Wat ik het leukste vindt aan de Bistro? De combinatie van de interactie met de gasten samen met het organisatorische. Ik leg mensen graag in de watten en bedenk daarnaast nieuwe dingen, met focus op duurzaamheid.” De passie in de ogen van Gerben spreekt boekdelen.

Bistro de Stadshoeve de verrassing van zwolle

Bistro de Stadshoeve is echt een pareltje in Stadshagen, een moderne wijk in Zwolle. Met de opening van het Station Stadshagen is deze parel ook nog eens extra goed bereikbaar geworden. De Stadsbus 1 stopt praktisch voor de deur en vanaf Station Stadshagen is het maximaal 10 minuten lopen. Daarnaast kan je ook nog eens gratis parkeren bij de Bistro. “Gasten die van buiten de wijk komen zijn verrast over de opzet van onze Bistro. Ook veel inwoners die nog nooit bij ons zijn geweest zijn aangenaam verrast als ze toch eens binnenlopen.” vertelt Gerben. “Maar niet alleen nieuwe gasten verrassen we graag… ook vaste gasten verrassen we graag. Daarom hebben we ieder seizoen een andere kaart. Veel afwisseling, nieuwe inspiratie afgestemd op de producten van het seizoen. Natuurlijk hebben we ook een aantal klassiekers die we niet van de kaart halen. Zelf ben ik bijvoorbeeld een enorme zoetekauw. De Crème Brulee vind ik persoonlijk echt het lekkerste! Die blijft er dus ook vaak op de kaart staan 😉 Maar ook de Pulled Salmon ben ik dol op!

Liefmans Fruitbier dé tip van Gerben Eshuis

Als eigenaar is het natuurlijk logisch dat je veel over het bedrijf praat, maar om iemand beter te leren kennen is het leren kennen van het favoriete drankje vaak veelzeggend. Wat het favoriete drankje van Gerben is bij Bistro de Stadshoeve? “Zonder twijfel zeg ik dat ik dan kies voor Liefmans Fruitbier! Waarom? Ja dat kan je alleen maar proeven! Kom je binnenkort ook langs?”

Reserveren doe je eenvoudig en snel via onze reserveringspagina.

Biologisch restaurant – Weten waar het eten vandaan komt

Wat Bistro de Stadshoeve anders maakt dan andere restaurants? Gerben Eshuis antwoord vol passie en visie op deze vraag. “Op de boerderij krijg je respect voor de natuur en dieren en ook leer je wat “noaberschap” is. Kiloknallers en massafabricage van eten/drinken is niet waar ik achter kan staan. Ook import van producten uit andere landen probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, daarom werken we veel samen met “noabers”, lokale boeren/ondernemers, zodat we elkaar helpen in deze regio. Wij vertellen je graag waar het eten vandaan komt en dat dit met respect voor de natuur, dier en boer is gemaakt: Biologisch, Duurzaam en Maatschappelijk zijn de drie belangrijkste thema’s in ons concept. Een restaurant in Zwolle waar je het eten proeft zoals het hoort te zijn. De leukste vraag die ik kan krijgen van een gast is dan ook dat ze graag het verhaal achter het product leren kennen. Wij hebben ondertussen namelijk zoveel kennis van onze boeren/producten/leveranciers en willen dit van de daken schreeuwen om iedereen te overtuigen ook op deze manier te werken voor de toekomst van onze kinderen, maar we weten nog niet goed hoe want er komen iedere keer nieuwe verhalen bij. Wij zijn nu maar begonnen met het vertellen op onze website.”