Search

Winkelmand

 

Blog

Pure Africa Koffie

Pure Africa Koffie

Bij Bistro de Stadshoeve kiezen we alleen voor de lekkerste producten met een eerlijke achtergrond. Zo dat jij met een goed gevoel kunt genieten van alles wat je bij onze bistro nuttigt. In dit artikel vertellen we je graag meer over onze koffie van pure Africa

Het (h)eerlijkste koffiemerk van Nederland

Pure-Africa Coffee is opgericht in 2012 en heeft de ambitie om het (h)eerlijkste koffiemerk van Nederland te worden. Mede-oprichter Ando Tuininga werkte eerder in Ethiopië en kwam daar in aanraking met koffie en ontwikkelingswerk. Waar hij genoot van de grote variëteit van koffiesoorten en de unieke koffiecultuur die Ethiopië kent, stuitte de invulling van ontwikkelingswerkprojecten hem tegen de borst. Het idee voor een nieuwe bedrijf was geboren en samen met Justus Bijlsma werd Pure-Africa Coffee gelanceerd.

Importeren en microkrediet beschikbaar stellen

PureAfrica Coffee importeert (biologische) koffie uit Afrika en investeert van elke kilo koffie € 1,- in een microkrediet. Ondernemers zorgen voor sociale- en economische ontwikkeling. We geven geen geld aan Afrikaanse ondernemers, maar lenen het uit voor een periode van 2 jaar tegen een gunstig rentetarief van 6%. Wanneer ondernemers ondernemers het geld terugbetalen, kan Pure Africa de middelen investeren in een nieuwe ondernemersplan.Door gebrek aan geld is het voor ondernemers in Afrika ingewikkeld om geld te lenen en vaak betalen ze exceptionele rentepercentages van 20 – 40%. Dit bemoeilijkt ondernemen en groei. De rente-inkomsten van de leningen van PureAfrica Coffee, zijn voor een lokale bank die de kredieten beheerd.

De impact van deze koffie

Hoeveel impact Pure Africa maakt? In december 2018 stond de teller op € 49.000 die geïnvesteerd is in 48 ondernemers met impact voor meer dan 750 mensen. Naast het investeren in microkredieten werkt PureAfrica Coffee ernaartoe om alle koffiebonen direct in te kopen bij koffieboerencoöperaties. Door direct in te kopen wordt tussenhandel vermeden en kan een dubbele Fairtrade prijs betaalt worden voor een kilo ongebrande koffie. In 2025 verwachten Ando & Justus alle koffie direct in te kunnen kopen.

Kom genieten bij bistro de stadshoeve

Het team van Bistro De Stadshoeve hoopt dat jij geniet van de koffiespecialiteiten. De impact van het product maakt wat ons betreft de smaak van PureAfrica Coffee extra lekker. Meer informatie over Pure Africa Coffee kan je vinden op www.pure-africa.com. Deze heerlijke koffiebonen kan je overigens ook thuis proberen door de koffiebonen in onze webshop te bestellen.