Search

Winkelmand

 

Blog

Gulpener Hop

Gulpener Hop

Bij Bistro de Stadshoeve kiezen we alleen voor de lekkerste drankjes. Dit keer vertellen we graag meer over de Gulpener Hop

Thee met karakter van hoge kwaliteit

Gulpener Hop is een vrije brouwer; een onafhankelijke familiebrouwerij. Zij doen wat goed voelt en maken bewuste keuzes. Deze keuzes geven vrijheid. Om te bepalen hoe zij vinden dat bier hoort te smaken. De vrijheid om grondstoffen niet op de wereldmarkt in te kopen, maar in eigen regio. De vrijheid om een coöperatie met boeren op te zetten en het meest duurzame brouwhuis van Europa te bouwen. Gulpener vaart een eigen koers en doet wat goed voelt.

Bier met kleine ecologische voetafdruk

“We hebben een sterke band met onze omgeving en zijn graag van waarde voor de wereld om ons heen. Wij brouwen bier met door mergel gezuiverd water uit eigen bronnen, met hop uit onze eigen hoptuin en gerst, tarwe, rogge en spelt van lokale boeren. Zo verrijken we de kwaliteit en smaak van onze bieren, versterken we onze regio en verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Vrijheid brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. De verantwoordelijkheid om samen te werken aan een betere wereld. Wie echt gelooft in vrijheid moet ook weten waar zijn vrijheid ophoudt.”

100% natuurlijk en Duurzaam

Vrijheid om te gebruiken wat nodig is, maar ook terug te geven voor de toekomst. Wij gaan deze verantwoordelijkheid elke dag aan. Laten we samen doen wat goed voelt. Hoe kunnen we het als duurzame ‘Vrije Brouwer’ nog beter doen? Kunnen we nóg eerlijker en lekkerder bier maken, zonder het traditionele vakmanschap uit het oog te verliezen? Vragen die regelmatig leiden tot nieuwe avonturen, experimenten en, niet te vergeten, nieuwe smaken. Smaken waarmee we de échte biergenieter nog generaties lang hopen te verrassen.

Nieuwsgierig naar dit heerlijke bier? Kom zeker langs bij ons Bistro en proef de eerlijkheid van biologisch bier van Gulpener hop