Search

Winkelmand

 

Blog

Rutger Rodenburg Bistro de Stadshoeve Chef-Kok

Verleiden met de smaak van biologisch eten

Wanneer je bij Bistro de Stadshoeve bent zal onze chef-kok Rutger Rodenburg er alles aan doen om je te verleiden… maar dan uiteraard wel met de smaak van biologisch eten. Het is niet voor niets dat veel spreekwoorden met eten te maken… Daarom laten we graag Rutger aan het woord zodat je ook de man achter de heerlijke gerechten leert kennen!

Nuchtere hardwerkende kok van Bistro de Stadshoeve

Als je Rutger ontmoet zal het je wellicht opvallen dat de nuchtere kijk en harde werker mentaliteit er vanaf straalt. Praten over zichzelf? Dat doet Rutger liever niet… Toch willen wij hem met dit interview in de picture zetten. Hij is tenslotte degene die de (h)eerlijkste gerechten bedenkt en bereidt. “Ik werk nu 2 jaar bij Bistro de Stadshoeve en je zal mij vaak alleen in de keuken aantreffen. Dat is de plek waar ik op mijn best ben. Ik heb de opleiding consumtive techniek, kok en zw kok gevolgd. Hier heb ik veel geleerd, veel inspiratie opgedaan en natuurlijk ook mijn passie voor koken verder kunnen verdiepen.” Op de vraag waarom hij voor deze opleidingen heeft gekozen heeft Rutger een kort en krachtig antwoord die zijn karakter goed weerspiegelt: “Ik werk graag met mijn handen. Naast koken ben ik graag bezig met techniek, tuin, huis etc. Zolang ik maar met mijn handen iets kan maken of creëren.”

Nieuwe combinaties en verrassende gerechten

Op de vraag wat het leukste is aan het werk zie je de opleving in de ogen van Rutger. Hij heeft duidelijk plezier in en passie voor zijn werk. “Ik vind het prachtig om het diverse publiek van Stadshagen en Zwolle te verrassen! Het is echt leuk om te zien dat er zowel zakelijke mensen komen als gezinnen en vrienden die gezellig iets willen eten. Ik kan er echt van genieten als jong en oud en bij Bistro de Stadshoeve duidelijk naar de zin heeft. Prachtig om mensen te zien genieten van een heerlijk kopje koffie met eigen gemaakt gebak (die Brownie met Tony Chocolonely blijft favoriet onder de gasten). Maar het is ook prachtig hoe het fingerfood concept massaal omarmd wordt. Met de fingerfood gerechten heb ik de ultieme kans om te variëren in smaak, samenstellingen en ingrediënten. Ik heb dan ook zelf niet een favoriet gerecht op de kaart… ik ben altijd van het ontdekken van nieuwe combinaties om mensen te blijven verrassen!”

Het mooiste compliment is als ze het geheim van de kok vragen

Nee, Rutger Rodenburg is geen man met geheimen. De leukst vraag van een gast is dan ook als ze vragen wat het recept is van een gerecht. Natuurlijk is er lang niet altijd tijd voor om dit te delen. Zeker niet als het druk is bij de Bistro in Zwolle. Maar hij doet altijd zijn best om gasten blij te maken. Het recept stuurt hij dan ook gerust na. Als je Rutger in de Bistro iets ziet drinken zal hij vaak genieten van een lekkere koffie, maar ook de Ur-Hop kan Rutger op zijn tijd van genieten. Omdat Rutger toch niet de man met geheimen is, wilden we het interview afsluiten met de vraag of hij nog een leuk weetje over zichzelf wilde delen om hem nóg beter te leren kennen. Zijn antwoord daarop zien we als uitdaging voor jullie als gast van Bistro de Stadshoeve namelijk: “Vraag dat maar aan mijn collega’s”. Reden genoeg om binnenkort weer een bezoek te brengen aan Bistro de Stadshoeve in Stadshagen Zwolle.

Wil jij ook een tafeltje reserveren om de heerlijkste gerechten gemaakt door Rutger Rodenburg te proberen? Reserveer dan eenvoudig en snel een tafeltje online.