Search

Winkelmand

Blog

Bistro de Stadshoeve terras

Hoe de ervaring bij de Bistro rijker wordt

Bij Bistro de Stadshoeve streven wij naar een optimale en ontspannende ervaring. Omdat wij nooit stil zitten (zit niet in ons DNA), vertellen we je graag over onze activiteiten die we reeds hebben uitgevoerd. Maar ook geven we je graag een inkijkje in wat je nog van ons kunt verwachten. Zo kan jij nóg fijner genieten bij onze Bistro. Lees je mee?

Van corona-teneUr naar twinkeling in de ogen

Wanneer wij terugblikken op het eerste kwartaal van 2022 zien we een kwartaal van twee gezichten. Begin dit jaar werd overschaduwt door de teneur van Corona. Maar gelukkig gaf het lekkere weer een kans op hoop. Zodra de zon begon te schijnen kregen wij (en onze gasten) weer een twinkeling in de ogen. We konden eindelijk weer voorzichtig vooruit kijken én plannen maken. Met het weer openstellen van de horeca hopen wij dat we de coronamaatregelen definitief achter ons kunnen laten. Wij gaan in ieder geval met opgeheven hoofd en vol goede moet weer aan de slag om er een groot feest van te maken! Datgene waar wij én ook jullie zo langs op gewacht hebben en naar gesmacht hebben… het is weer mogelijk en daar gaan we van genieten!

Terrasseizoen is verlengd

Waar we pré-corona alleen terrasbezoekers hadden als het écht goed weer was, zien we een omschakeling in gedrag. Natuurlijk komt dit ook door de optimalisatie op ons terras die nu overkapt kan worden én verwarmd… maar onze gasten willen ook graag buiten zitten gewoon om de ‘schade van gemiste terrasjes’ in te halen. De eerste verwelkome zonnestralen van 2022 hebben ook aangetoond dat bij de eerste zonnestralen onze gasten massaal aantrekken. Zowel Stadshagenaren, maar ook de rest van Zwolle weet onze Bistro ondertussen te vinden. De combinatie van ons heerlijke terras in Zwolle, Biologisch eten én natuurlijk de speelgelegenheden op Park de Stadshoeve maakt het een perfect terras. Uiteraard helpt het mee dat je bij Bistro de Stadshoeve gratis kunt parkeren.

Feestjes inhalen én hopen op een prachtig voorjaar en een heerlijke zomer

We zitten ondertussen (begin april) helaas in een regenfront met zeer lage temperaturen, maar de hoop is op een prachtig voorjaar en een heerlijke zomer. In ieder geval hebben de zonnestralen van eind maart aangetoond dat iedereen graag wil genieten. We hebben zelfs al de eerste BBQ van het jaar mogen faciliteren. Er zijn natuurlijk veel gemiste feestjes door Corona. Tijd voor mensen om het serieus aan te pakken en alle gemiste feestjes in te halen. Neem gerust contact met ons op om een Biologische BBQ of een ander feest bij ons te organiseren! Één ding is zeker… met ons overdekte en verwarmde terras met windschermen zal je feestje bij ons niet in het water vallen!

Voordelige Bistro deals geïntroduceerd

Wellicht kennen jullie de voordelige social deals en vakantieveiling acties. Wij hebben hier ook vaak aan meegedaan en tijdens de social deal dagen zat de bistro behoorlijk vol. Maar wisten jullie ook dat wij als Horeca onze winstmarge (bijna) volledig kunnen inleveren bij deze deal constructies? Als horecaondernemer kies je voor deze acties puur om mensen een keer te laten kennis maken.. Dat kan leuker én beter vonden wij. Daarom hebben wij recentelijke de Bistro Deals geïntroduceerd. Wij zetten per dag een aantal tafeltjes ‘open’ voor een voordelig arrangement. Bekijk dus regelmatig deze Bistro Deals en kom voordelig lunchen of dineren. Een extra voordeel is dat je pas achteraf betaald en kunt kiezen uit verschillende dagen en data.

Snellere en betere service

Natuurlijk hopen wij op massale toestroom van gasten die willen genieten van de biologische gerechten en hapjes bij onze Bistro. Omdat we merken dat iedereen er weer ‘op’ uit wil, hebben wij alvast wat voorzorgsmaatregelen genomen om snellere én betere service te kunnen bieden. Recentelijk is onze keuken aangepakt, hebben wij betere looplijnen én is het ruimtelijker ingedeeld (in hoeverre dit past binnen 15m2). Ook is de keuken verduurzaamd qua inrichting. Er is gekozen voor een inductie kookplaat in plaats van gas én een efficiëntere oven. Dit past binnen ons duurzame en biologische concept. Dit alles zodat we jou als gast natuurlijk op de wenken kunnen bedienen met eenvoud en plezier ook voor ons personeel.

Uitdagingen op personeelgebied maar uw comfort zullen we garanderen

Wat geldt voor veel sectoren en horecaondernemers is ook voor ons de realiteit. Ons personele aspect blijft een belangrijke factor en helaas hebben we dit nog niet op orde. Er staat verschillende vacatures open, echter is er beperkt animo om bij onze Bistro te komen werken. Het vertrek van Joyce (onze chef bediening) hebben wij helaas nog niet opgevangen met een vervangend lid. Natuurlijk snappen we de keuze van Joyce om weg te gaan aangezien ze achter de liefde aangereisd is naar het Zuiden des Lands. Ondanks de beperkte animo (tot op heden) om onderdeel te worden van ons fantastische team blijven wij positief. Half mei hebben wij een nieuwe (extra) kok in de keuken genaamd Ewelina én we hebben het geluk dat Marit extra kan bijspringen. Ook hebben wij Niels (stagiair in de keuken) kunnen binden aan ons team voor 24 uur per week. Zo hebben Rob en Rutger goede support voor een optimale samenwerking.

Jullie hebben het vaste gezicht van Bianca al een poosje moeten missen. Gelukkig kunnen we melden dat Bianca voorzichtig aan het herstellen is en wij hopen dat ze binnenkort weer met volle energeie aan de slag kan… Natuurlijk blijft dit koffiedik kijken, maar wij hopen met haar mee! Al met al zijn er veel uitdagingen op personele front, maar wij zullen zorgen dat wij alle registers voor jullie open trekken om jullie verblijf en bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Wat gaat het tweede kwartaal ons brengen?

Kwartaal 2 is helaas regenachtig begonnen, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de zonnestralen binnenkort doorbreken. Uiteraard kan je binnen genieten zolang het slecht weer is, maar we hopen ook dat jullie straks weer heerlijk kunnen genieten van een zonnetje met borreltje op ons mooie terras. Een nieuw seizoen betekent automatisch dat we ook weer de menukaart gewisseld hebben. De nieuwe kaart is samengesteld met seizoensgroenten en producten én natuurlijk van Biologische herkomst. Op veler verzoek hebben wij ook de ijskoffie weer terug in onze Bistro én hebben wij ons alcoholvrije assortiment verder uitgebreid. Zo staan er nu heerlijke mocktails én nieuwe alcoholvrije speciaalbieren op onze kaart. Kom je deze binnenkort proeven? Wij hebben alle ingrediënten voor een lekker terras dagje voor je klaar staan!

Alvast voorbereiden op het najaar

Vorig jaar en begin dit jaar hebben wij (zoals jullie hebben kunnen zien) een overkapping gerealiseerd op het terras. Dit is de eerste stap in het verlengen van het terrasseizoen. Ook bij een buitje kan je heerlijk genieten op ons terras. Dit jaar gaan we nog een stap extra zetten zodat we in het najaar én in de winter nóg meer gasten kunnen verwelkomen. Wij gaan bij onze Bistro een prachtige serre realiseren. Hoe, wat en wanneer? Dat gaan we nu nog niet verklappen… Daarvoor zal je zeker deze website, onze facebook en instagram in de gaten moeten houden… To be continued!

Kom jij ook bij ons genieten?

Als afsluitend woord van deze blog willen we je graag uitnodigen om binnenkort bij ons te komen genieten. Wellicht heb je nog een feestje in te halen, overweeg dan zeker onze biologische BBQ-arrangementen of feestarrangementen. Kom heerlijk tijdens pasen bij ons genieten van een brunch of paasproeverij. of kom gewoon een terrasje pakken, een lunch of een biologisch diner! Kan of wil je liever niet de deur uit? Wij blijven de heerlijke gerechten, lunches en diners bij je thuis bezorgen. Bestel eenvoudig online je gerechten en wij springen met liefde (door weer en wind) op de fiets!