Search

Winkelmand

Blog

Bistro workshop Barista

Bistro terugblik maart 2021

Al vanaf oktober 2020 is het een onzekere tijd voor ons als Horeca Ondernemer. Maar je hebt wellicht gemerkt dat wij niet bij de pakken neer gaan zitten. Daarom vertellen wij je graag wat wij in maart van 2021 hebben ondernomen aan activiteiten! Onze uitdagingen, kansen en ook verbazingen!

Mogen we dan toch met pasen open?

Op 8 maart tijdens de persconferentie zaten wij uiteraard op het puntje van onze stoel… zouden er dan eindelijk versoepelingen komen voor ons als Horeca? Met een paar prachtige dagen in het vooruitzicht hoopten wij dat we de terrassen mochten openen… En toen kwam er een aankondiging dat we MISSCHIEN met het paasweekend open zouden mogen met het terras… WOW wat zouden wij daar blij van worden.

Wintertuin weghalen

Omdat het voorjaar aanbreekt hebben wij hoe dan ook besloten onze wintertuin weg te halen. Wat een investering zonder omzet is dat geweest. Opgezet om ook in de winter mensen te mogen ontvangen, en toen moesten we volledig dicht. We hebben bijna niemand mogen ontvangen in de wintertuin en dan waren er ook nog eens vandalen die besloten de boel te slopen! Snel afbreken en vergeten, want we zijn er nog ‘misselijk’ van. Maar wel goed nieuws dat de daders zijn gepakt en dat de schadevergoeding onderweg is. Laten we hopen dat de daders hun lesje geleerd hebben!

Paasconcepten uitdenken

Of de terrassen nu wel of niet open mogen, een uitgebreide paasbrunch of paasdiner bij onze Bistro zal er niet inzitten. Daarom hebben wij met het team nagedacht over hoe we de paasdagen van 2021 ook onvergetelijk konden maken. Met Pasen mag een lekkere Brunch niet ontbreken, maar wat kunnen we nog meer doen? Al gauw kwamen we op het idee om een 4-gangen paasproeverij samen te stellen. En omdat we hoopten op lekker weer kwamen we ook op het idee van een lekkere paaspicknick in handige meeneemdoos.

Promotie van de paasconcepten

Maar met alleen een concept ben je er nog niet. Snel aan de slag met posters, flyers, website, bestellingen inregelen, advertenties en reguliere berichten op facebook en instagram en een samenwerking met drie influencers om onze concepten te promoten. Wow wat is het trouwens moeilijk om het algoritme van de socials te doorgronden. De eigen like & Deel acties werden moeilijk gevonden en er werd bijna niet op gereageerd. Na een eerlijke post waarin we de winperiode gingen verlengen kwam er toch schot in de zaak en kwamen er wel reacties binnen. Weer wat geleerd!

Samenwerking met influencers

Voor de Valentijnsactie voor het eerst een samenwerking gezocht met Influencers. Dit keer wilden wij dit weer inzetten om zo meer mensen te bereiken met onze concepten. Omdat Marit van Glutenvrij een hele mooie doelgroep heeft voor mensen die op zoek zijn naar glutenvrije restaurants hebben wij ook dit keer weer de samenwerking met haar gezocht. Wij zorgen namelijk altijd dat onze glutenvrije gerechten ook echt 100% glutenvrij zijn zodat je ook kunt genieten van onze heerlijke en biologische eten zonder je zorgen te maken over je allergie. Daarnaast hebben wij voor Pasen ook weer een samenwerking gezocht met Marlies Huisman voor de Paaspicknick en tot slot een nieuwe samenwerking gezocht met Milou Nieuwenhuis voor onze Paasbrunch. Alle dames wisten met hun bereik en prachtige foto’s mooie resultaten en zichtbaarheid voor onze concepten te genereren. Zie hieronder een paar mooie foto’s van deze dames!

23 maart – nieuwe persco

Nadat we op 8 maart vernomen hadden dat de deur weer op een kier kwam te staan voor het openen van ons terras, hoopten we bij de persco van 23 maart groen licht te krijgen. Vol verwachting keken we naar de tv… om weer gedesillusioneerd de televisie uit te zetten. Weer geen versoepelingen voor de Horeca. En dat terwijl sommige parken bomvol zitten met mensen die picknicken… Pijn, vervlogen hoop en frustratie. Dat alles voelden we keihard. Maar nogmaals wij gaan niet bij de pakken neer zitten en gaan kijken wat we nu nog wel kunnen doen… Uiteraard in de hoop dat er binnenkort toch wel wat versoepelingen komen voor ons als Horeca Ondernemer!

Wel werden wij even verrast door het gemak waarmee collega ondernemers toch hun vergaderruimtes weer beschikbaar stelden. Geloof ons we snappen het dat je de randjes opzoekt van wat wel mag. En wij hebben ook een vergaderruimte die wij graag beschikbaar stellen… maar wij houden ons echt aan de gestelde maatregelen met als hoofddoel een gezonde samenleving. Bij onze Bistro kan je helaas dus nog geen vergaderingen organiseren. We hopen dat het snel weer mogelijk is en dat we je weer mogen ontvangen!

Barista vaardigheden leren

Ik wil de terugblik graag afsluiten met het feit dat we blijven leren. Voor ons team hebben wij een barista workshop georganiseerd (met gepaste afstand). Ze leerden de kunst van het zetten van lekkere koffie, gebruik van de machine én natuurlijk latte art zodat wij jou als gast kunnen verrassen met een mooie kop Cappuccino. Juist deze tijd benutten voor het leren van nieuwe vaardigheden voor al ons personeel zorgt dat we jou starks weer kunnen verrassen als we wel open mogen! Ook zorgt deze workshop ervoor dat de afhaalkoffie nóg lekkerder gaat smaken! Zie hieronder wat foto’s van de workshop.

Wat heeft april voor ons in petto?

Wat gaat April brengen? Dat weten we natuurlijk nog niet. Hoeveel paasorders hebben wij in totaal straks? Wat kunnen we doen voor koningsdag? Maar ook moeten we beginnen met nadenken over moederdag. Genoeg activiteiten om de komende tijd onszelf bezig te houden! Daarover vertellen wij je in ons volgende blog meer!